marți, 24 aprilie 2012

Intrebari+Raspunsurile lor


1.- Ingerii erau puri, daca erau puri nu puteau sa faca vre-un lucru rau, totusi lucifer a facut un lucru rau.... 
Absolut tot ceea ce a creat Dumnezeu a fost foarte bun. 
(Genesa 1:31  "Dumnezeu S-a uitat la tot ce facuse; si iata ca erau foarte bune.")
   Toate creaturile Sale aveau insa liberul arbitru - adica posibilitatea de a alege. Inclusiv Lucifer a fost perfect. La un moment dat s-a nascut raul in el. Cum? Nu stim deocamdata. Biblia o numeste "taina faradelegii". Lucifer din desavarsit a devenit rau.
Daca Dumnezeu ar fi oprit-o pe Eva, nu se mai manifesta liberu arbitru. Ea a ales sa nu asculte desi a fost avertizata cu privire la consecinte. Daca Dumnezeu nu ar fi spus ce se va intampla, atunci putea fi acuzat ca "triseaza". El a fost corect si a dat libertate omului si lui Satan.
Biblia subliniaza acest lucru: Ezechiel 28:12  „Fiul omului, fa un cântec de jale asupra împaratului Tirului, si spune-i: „Asa vorbeste Domnul, Dumnezeu: ajunsesei la cea mai înalta desavârsire, erai plin de întelepciune, si desavârsit în frumuseta.
13  Stateai în Eden, gradina lui Dumnezeu, si erai acoperit cu tot felul de pietre scumpe: cu sardonic, cu topaz, cu diamant, cu hrisolit, cu onix, cu iaspis, cu safir, cu rubin, cu smarald, si cu aur; timpanele si flautele erau în slujba ta, pregatite pentru ziua când ai fost facut.
14  Erai un heruvim ocrotitor, cu aripile întinse; te pusesem pe muntele cel Sfânt al lui Dumnezeu, si umblai prin mijlocul pietrelor scânteietoare.
15  Ai fost fara prihana în caile tale, din ziua, când ai fost facut, pâna în ziua când s-a gasit nelegiuirea în tine.
16  Prin marimea negotului tau te-ai umplut de silnicie, si ai pacatuit; de aceea te-am aruncat de pe muntele lui Dumnezeu, si te nimicesc, heruvim ocrotitor, din mijlocul pietrelor scânteietoare.
17  Ti s-a îngîmfat inima din pricina frumusetii tale, ti-ai stricat întelepciunea cu stralucirea ta. De aceea, te arunc la pamânt, te dau priveliste împaratilor.
18  Prin multimea nelegiurilor tale, prin nedreptatea negotului tau, ti-ai spurcat locasurile sfinte; de aceea, scot din mijlocul tau un foc, care te mistuie, si te prefac în cenusa pe pamânt, înaintea tuturor celor ce te privesc.
19  Toti cei ce te cunosc între popoare ramân uimiti din pricina ta; esti nimicit, si nu vei mai fi niciodata!”)


2- Isus pacatos?
Biblia spune ca toti oamenii au pacatuit.   
Biblia spune ca Isus a fost si om.
Deci, intrebarea este, a fost Isus pacatos?
Biblia raspunde;  Astfel, fiindcă avem un Mare Preot însemnat, care a străbătut cerurile - pe Isus, Fiul lui Dumnezeu - să rămînem tari în mărturisirea noastră. Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi, dar fără păcat. Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie.  Evrei 4:14-16 
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/evrei/4/
Isus a fost si om in sensul ca S-a nascut, a suferit, ispitit, a trait printre noi, ....a murit, a inviat, ceea ce si noi v-om trece prin acestea.


3-  Isus nu era numai fiul lui Dumnezeu da si Dumnezeu insu-si, astfel avea aceleasi atribute ca si Dumnezeu..omniscenta..etc..
De ce a mers la templu pentru a invata, fiind omniscient cunostea absolut, in primul rand ca el nu a-r fi trebuit sa invete, Isus fiind omniscient avea toate cunostintele....
  Nu scrie absolut nicaieri in Biblie ca Isus s-a dus la sinagoga ca sa invete El ci ca sa-i invete pe altii. (Luca 2:42  Când a fost El de doisprezece ani, s-au suit la Ierusalim, dupa obiceiul praznicului.
43  Apoi, dupa ce au trecut zilele praznicului, pe când se întorceau acasa, baiatul Isus a ramas în Ierusalim. Parintii Lui n-au bagat de seama lucrul acesta.
44  Au crezut ca este cu tovarasii lor de calatorie, si au mers cale de o zi, si L-au cautat printre rudele si cunoscutii lor.
45  Dar nu L-au gasit, si s-au întors la Ierusalim sa-L caute.
46  Dupa trei zile, L-au gasit în Templu, sezând în mijlocul învatatorilor, ascultându-i si punându-le întrebari.
47  Toti cari-L auzeau, ramâneau uimiti de priceperea si raspunsurile Lui.)
Isus, cand a fost pe pamant depindea pe deplin de Tatal Sau. El a renuntat la toate prerogativele Sale de Dumnezeu si a dorit sa fie asemenea noua. (Filipeni 2:5  Sa aveti în voi gândul acesta, care era si în Hristos Isus:
6  El, cu toate ca avea chipul lui Dumnezeu, totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu,
7  ci S-a desbracat pe sine însusi si a luat un chip de rob, facându-Se asemenea oamenilor.
8  La înfatisare a fost gasit ca un om, S-a smerit si S-a facut ascultator pâna la moarte, si înca moarte de cruce.
9  De aceea si Dumnezeu L-a înaltat nespus de mult, si I-a dat Numele, care este mai presus de orice nume;
10  pentruca, în Numele lui Isus, sa se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pamânt si de sub pamânt,
11  si orice limba sa marturiseasca, spre slava lui Dumnezeu Tatal, ca Isus Hristos este Domnul.)


4- De ce a ales Isus pe unii din apostoli stiind ca unul v-a trada?  
Domnul Isus a ales doar 11 ucenici. Al doisprazecelea, Iuda, a venit nechemat. 
19. Atunci s-a apropiat de El un carturar si I-a zis: "Invatatorule, vreau sa Te urmez oriunde vei merge."
                http://biblia.resursecrestine.ro/matei/8
Acum vine intrebarea; Iuda a venit nechemat, De ce l-a lasat Isus sa vina la El? Oare nu stia El ca i-l v-a trada?
Cu siguranta Isus stia lucrul acesta de foarte mult timp, probabil pana c-a omul sa fie creeat, asa a fost sa fie, LIBERUL ARBITRU. Dar, Dumnezeu ne iubeste; Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. (Ioan 3: 16)  


5-  Dumnezeu este perfect, fiind perfect nu face nici-o greseala, deci ori-ce lucru pe care i-l creeaza este perfect, dar totu-si oamenii nu sunt perfecti...
Omul a fost creat perfect. (Geneza 1:31  "Dumnezeu S-a uitat la tot ce facuse; si iata ca erau foarte bune". - afirmatia aceasta a fost facuta imediat dupa ce a fost creat omul.) Dumnezeu l-a avertizat pe om ca raul poate sa apara doar prin neascultare: Geneza 2:16  Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: „Poti sa manânci dupa placere din orice pom din gradina;
17  dar din pomul cunostintei binelui si raului sa nu manânci, caci în ziua în care vei mânca din el, vei muri negresit.”
Geneza 3:1  Sarpele era mai siret decât toate fiarele câmpului pe care le facuse Domnul Dumnezeu. El a zis femeii: „Oare a zis Dumnezeu cu adevarat: „Sa nu mâncati din toti pomii din gradina?”
2  Femeia a raspuns sarpelui: „Putem sa mâncam din rodul tuturor pomilor din gradina.”
3  Dar despre rodul pomului din mijlocul gradinii, Dumnezeu a zis: „Sa nu mâncati din el si nici sa nu va atingeti de el, ca sa nu muriti.”
4  Atunci sarpele a zis femeii: „Hotarât, ca nu veti muri!
5  dar Dumnezeu stie ca, în ziua când veti mânca din el, vi se vor deschide ochii si veti fi ca Dumnezeu, cunoscând binele si raul”.
6  Femeia a vazut ca pomul era bun de mâncat si placut de privit, si ca pomul era de dorit ca sa deschida cuiva mintea. A luat, deci, din rodul lui si a mâncat; a dat si barbatului ei, care era lânga ea, si barbatul a mâncat si el.
7  Atunci li s-au deschis ochii la amândoi; au cunoscut ca erau goi, au cusut laolalta frunze de smochin si si-au facut sorturi din ele.
Omul a ales sa asculte da sarpele cel vechi, numit Diavolul si Satana - de aceea a ajuns sa cunoasca raul.6. Cum explicati factul ca Dumnezeu spùne in biblie ca el a creat tot, inclusiv raul, daca Dumnezeu este atat de iubitor...(7)Dumnezeu este omniscient, stie totul, prezet trecut....etc..omnipotent...dc lasa ca lucrurile rele sa se intample? Fiind omniscient stie de ele, iar fiind omnipotent poate sa anuleze raul.
  Nu scrie NICAIERI in Biblie ca Dumnezeu a creat raul. Raul nu inseamna materie. Binele si raul sunt notiuni si nu obiecte, lucruri sau fiinte. Raul a intervenit DOAR prin alegerea omului. (Iacov 1:13  Nimeni, când este ispitit, sa nu zica: „Sunt ispitit de Dumnezeu”. Caci Dumnezeu nu poate fi ispitit ca sa faca rau, si El însusi nu ispiteste pe nimeni.
14  Ci fiecare este ispitit, când este atras de pofta lui însusi si momit.
15  Apoi pofta, când a zamislit, da nastere pacatului; si pacatul odata faptuit, aduce moartea.)
Dumnezeu nu putea distruge raul odata ce a fost ales si acceptat ca optiune de catre om. El l-a lasat pe om sa vada care sunt rezultatele alegerii sale. Dar intr-o zi va distruge definitiv pe cei ce aleg raul - pe Satan si pe oamenii care sunt de partea lui.

8---- Pana ca apele sa se retraga, animalele au avut suficient timp pentru a se inmulti...

9---De unde stim ca nu ia pus Dumnezeu dupa aceea  acolo?
Dumnezeu sta in cer, dar asta nu inseamna ca El nu mai putea cobara pe pamant...de unde stim noi ca dupa potop El nu a coborat si a creeat cangurii acolo in Australia?.

10-  Homosexualitatea este determinata de structura ADN iar homosexuali se nasc asfel cu respectiva orientare homosexuala. Fiind credinciosi credeti ca Dumnezeu creeaza pe oameni inclusiv pe homosexuali.
Mai mare aberatie decat ideea aceasta chiar ca nu exista. Homosexualitatea nu are nicio legatura cu ADN-ul. ADN-ul uman nu este si nu poate fi facut responsabil de deviatiile de sexualitate. Orientarea sexuala se formeaza dupa copilarie, in perioada adolescentei. In copilarie omul nu are niciun fel de orientare sexuala. Copiii se joaca cu copii de acelasi sex sau de sex opus fara sa constientizeze sau sa faca mofturi. Abia in preadolescenta fetele incep sa-i evite pe baieti si joaca este in grupuri de acelasi sex.
Nu cred ca este cazul sa intru in amanunte.
Sunt mahnit de faptul ca prostiile spuse de niste imoralui prind asa de bine, mai ales la tineri.
Homosexualitatea este serios condamnata de Dumnezeu prin Sfanta Scriptura.
Geneza 1:27  Dumnezeu l-a facut pe om dupa chipul Sau, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu; parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut.
28  Dumnezeu i-a binecuvântat si Dumnezeu le-a zis: „Cresteti, înmultiti-va, umpleti pamântul si supuneti-l; si stapâniti peste pestii marii, peste pasarile cerului si peste orice vietuitoare care se misca pe pamânt.”
Romani 1:26  Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lasat în voia unor patimi scârboase; caci femeile lor au schimbat întrebuintarea fireasca a lor într-una care este împotriva firii;
Romani 1:27  tot astfel si barbatii, au parasit întrebuintarea fireasca a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru altii, au savârsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scârboase, si au primit în ei însisi plata cuvenita pentru ratacirea lor.
Apocalipsa 21:8  Dar cât despre fricosi, necredinciosi, scârbosi, ucigasi, curvari, vrajitori, închinatorii la idoli, si toti mincinosii, partea lor este în iazul, care arde cu foc si cu pucioasa, adica moartea a doua.”


Cam astea ar fi raspunsurile. Nu sunt intrebari grele pentru cei care studiaza profund si sistematic Sfanta Scriptura. Domnul Isus spunea celor din vremea Sa: (Matei 22:29  Drept raspuns, Isus le-a zis: „Va rataciti! Pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.)


Un comentariu:

  1. Mat,22v 29,În adevăr Mîntuitorul a spus că se rătăcesc că ..nu cunosc SCRIPTURILE, Acum să nu-mi spui mie că biblia coruptă pe care o citiți voi este SCRIPTURILE la care se referea Mîntuitorul Dacă ești Interesat de caia ce Mîntuitorul a numit Scripturi,te pot ajuta și chiar pot să-ți trimit formatul electronic al Scripturilor în romînește ...Doar scrie vreau Scriptura la sbogush53@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere